Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسالگروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوانبا مقایسه تعداد ورزشگاه های ایران و کشورهای منطقه می توان به کمبود شدید سرانه ورزشی در کشور پی برد. تعداد ورزشگاه های استاندارد کشورمان نسبت به جمعیت بسیار اندک است و همان استادیوم ها نیز کم کم فرسوده می شوند،این در حالیست که کشورهایی مثل امارات و قطر با احداث ورزشگاه های مدرن و صرف هزینه های هنگفت به دنبال جلب نظر فدراسیون های جهانی در اعطای میزبانی مسابقات ورزشی و درآمدزایی کلان برای کشورشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ورزشگاه های جدید
اگر چه در سال های اخیر تاسیس چند ورزشگاه جدید، موجب افزایش سرانه ورزشی کشورمان شده اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد. از ورزشگاه های امام رضا(ع) مشهد، پارس شیراز، نقش جهان اصفهان، زاهدان سیستان و بلوچستان، پانزدهم خرداد کرمانشاه، سردار آزادگان قزوین، شهدای گرگان و شهید مهدوی بوشهر می توان به عنوان ورزشگاه های تازه تاسیس نام برد.
ورزشگاه 25 هزار نفری امام رضا(ع)ورزشگاه امام رضا (ع‌) در زمینی به مساحت 57 هزار متر مربع و با 110 هزار متر مربع فضای ورزشی و فرهنگی در سایت 12 هکتاری مجموعه ورزشی آستان قدس رضوی احداث شده است. علاوه بر پیست دو و میدانی، این ورزشگاه مجهز به 10 سالن ورزشی پیشرفته، پارکینگ و امکانات فرهنگی و رفاهی دیگر از قبیل آمفی تئاتر، سالن‌های سمینار، سالن غذاخوری، موزه افتخارات ورزشی آستان قدس رضوی است.ورزشگاه 50 هزار نفری پارس شیرازعملیات ساخت ورزشگاه 50 هزار نفری پارس شیراز (میانرود) در جنوب شیراز سال 1374 آغاز شد و در نهایت در 31 فروردین 96 افتتاح گردید. این مجموعه ورزشی 45 هکتاری علاوه بر زمین چمن استاندارد طبیعی، دارای سیستم مدرن گرمایش از کف، پیست تارتان ۸ خطه، دکل های روشنایی ۱۲۰۰ لوکس و اسکوربردی به مساحت ۱۰۴ مترمربع است.
از دیگر امکانات این ورزشگاه می توان به سونای خشک و جکوزی، ساختمان اداری، پارکینگ و همچنین فضاهای مخصوص تماشاگران و مهمانان ویژه اشاره کرد.
ورزشگاه 75 هزار نفری نقش جهان اصفهانورزشگاه نقش جهان اصفهان يكی از استانداردترين ورزشگاه های كشور است كه ظرفيت آن ۷۵ هزار نفر و مساحت كل آن ۲۹ هكتار است.این ورزشگاه دارای ۴ ورودی برای ورزشكاران بوده و ورودی تماشاگران نيز به صورت مجزا ساخته شده است.۱۳۰۰ متر جاده های دسترسی و تونل ماراتن با شيب ۵ درصد به طول ۱۱۰ متر از جمله ويژگی های ورزشگاه نقش جهان اصفهان است.
ورزشگاه 15 هزار نفری زاهدانكار ساخت ورزشگاه 15 هزار نفری زاهدان از مهرماه 1380 آغاز شد و پس از 7 سال در سال 87 افتتاح گردید. مساحت كلی سايت اين ورزشگاه كه در دهكده بزرگ المپيک زاهدان واقع است 10 هكتار و مساحت كاسه استاديوم 19325 مترمربع است. اين پروژه دارای 4 رختكن مجزا و 4 سونا در داخل هر رختكن، زمين چمن مصنوعی استاندارد، پيست دووميدانی، اسكوربرد، فضای اداری و پاركينگ بزرگ با گنجايش 877 خودرو است.ورزشگاه 15 هزار نفری پانزدهم خرداد کرمانشاهکلنگ ساخت ورزشگاه ۱۵هزار نفری پانزده خرداد کرمانشاه در سال ۸۲ به زمین زده شد و پس از گذشت یازده سال در سال 93 پایان یافت.این ورزشگاه در ۷هزار مترمربع ساخته شده که پیست دو و میدانی تارتان هشت خط به همراه دوی ۱۱۰ متر و پرتاب‌های چکش، دیسک و نیزه از دیگر مشخصات این طرح است.ورزشگاه پانزده خرداد دارای ۲۷هزار مترمربع جایگاه تماشاچیان و پارکینگی به مساحت ۲۵هزار مترمربع است.

ورزشگاه 15 هزار نفری سردار آزادگان قزوینورزشگاه 15 هزار نفری قزوین دارای پیست تارتان به مساحت چهار هزار متر مربع، زمین چمن در ابعاد 105در 108 متر مربع، شش سالن ورزشی غیر توپی (رزمی)، تیراندازی، تیرو کمان و بیلیارد است.این ورزشگاه در هفت هکتار مساحت با 19 میلیارد تومان اعتبار ساخته ساخته شده و دارای دو پارکینگ با مساحت سه هزارو 700 متر مربع با ظرفیت توقف 170 دستگاه خودرو است.
ورزشگاه 15 هزار نفری شهدای گرگانکار ساخت ورزشگاه 15 هزار نفری گرگان از سال 80 آغاز شد و بودجه ای معادل 80 میلیارد ریال برای اجرای این طرح اختصاص یافت.این ورزشگاه در زمینی به مساحت 15 هکتار، شامل زمین چمن، پیست تارتان، چهار رختکن، دو سونا و جکوزی، سالن تست دوپینگ است و در کنار این ورزشگاه زمین بسکتبال و تنیس و ... نیز در نظر گرفته شده است.
ورزشگاه 15 هزار نفری شهید مهدوی بوشهراین مجموعه ورزشی ۱۸ هکتاری با زیربنای استادیوم به مساحت ۳۶ هزار مترمربع، دارای زمین چمن استاندارد طبیعی، پیست تارتان ۸ خطه، دکل‌های روشنایی ۱۲۰۰ لوکس و اسکوربردی به مساحت ۴۰ مترمربع است.از دیگر امکانات ورزشگاه ۱۵ هزارنفری بوشهر می‌توان به سونای خشک، اتاق بدنسازی، ساختمان اداری، پارکینگ و همچنین فضاهای مخصوص تماشاگران و مهمانان ویژه اشاره کرد. ساخت این ورزشگاه 12 سال به طول انجامید.ورزشگاه های در دست ساخت
ساخت چند ورزشگاه نیز همچنان ادامه دارد و دو ورزشگاه نیز تا پایان امسال افتتاح می شوند. ورزشگاه 30 هزار نفری شهدای مس کرمان شامل دو زمين چمن طبيعی و یک زمين چمن مصنوعی، شش زمين تنيس، ‌پاركينگ طبقاتی، دو استخر شنا و یک سالن چند منظوره قرار است تا پایان سال جاری افتتاح شود.پروژه ساخت ورزشگاه 27 هزار نفری فولاد نیز به پایان خود نزدیک شده است، رشد چمن این ورزشگاه پنج ماه به طول می انجامد و این ورزشگاه نیز تا پایان امسال افتتاح می شود.
ورزشگاه 30 هزار نفری شهدای مس کرمانورزشگاه 27 هزار نفری فولاد خوزستان

امارات
در حالیکه ساخت ورزشگاه نقش جهان اصفهان با ثبت رکوردی جهانی 23 سال به طول انجامید، در سال های اخیر تنها در شهر ابوظبی امارات هشت استادیوم مدرن ساخته شده است. امارات توانست با ساخت ورزشگاه های جدید و با کیفیت و تجهیز ورزشگاه های موجود میزبانی جام ملت های آسیا 2019 را نیز به دست آورد.
شش ورزشگاه امارات برای میزبانی جام ملت های آسیا 2019

قطر
کشوری که مساحتش به اندازه یکی از شهرهای کوچک ایران هم نیست با صرف هزینه هایی سرسام آور و ساخت 16 استادیوم مدرن توانست میزبانی جام جهانی 2022 را به دست آورد. البته قطر قصد دارد 3 استادیوم را بازسازی کرده و 9 ورزشگاه پیشرفته دیگر را نیز تا سال 2022 افتتاح کند.
توسعه ورزشگاه های قطر برای جام جهانی 2022طرح توسعه ی ورزشگاه بین المللی خلیفه دوحه قطر برای بازیهای جام جهانی 2022ورزشگاه الوکره قطر(ماکت طرح)
یکی از ورزشگاه های میزبان جام جهانی 2022
میزبان بازی های مرحله گروهی و یک دیدار مرحله یک هشتم پایانی

ترکیه و عراق
دو کشور ترکیه و عراق در دو سال اخیر سرمایه گذاری زیادی در ساخت استادیوم های مدرن و بزرگ کرده اند. ترکیه با وجود داشتن 55 ورزشگاه، با راه اندازی پروژه ای به نام " 30 استادیوم در 27 شهر" به دنبال افزایش تعداد ورزشگاه ها و به تبع آن میزبانی مسابقات جهانی ورزشی و درآمدزایی کلان از این طریق است.
پس از ترکیه، کشور عراق بیشترین میزان سرمایه گذاری را در زمینه استادیوم سازی در سال 2017 داشته است، عراق در حال حاضـر در ده استـان خود ساخــت استادیـوم های مدرن را آغاز کرده که ورزشگاه های کربلا و بصــره کاملا تکمیل و افتتاح شده و ساخت ورزشگاه شهر نجف نیز در مراحل پایانی قرار دارد.
ورزشگاه 53 هزار نفری ترک تلکام
ورزشگاه 65 هزار نفری بصره
سمبل بی برنامگی و بی تدبیری
به طور کلی ساخت ورزشگاه در ایران با کم توجهی و بی برنامگی مسئولان مواجه شده است اما در این میان ساخت ورزشگاه پنج مهر آبادان را می توان به عنوان سمبلی از بی برنامگی و ناکارآمدی ثبت کرد.
پروژه ساخت این ورزشگاه از سال 1352 آغاز شده و با گذشت بیش از چهل سال و صرف ده ها میلیارد تومان هزینه، هنوز به بهره برداری نرسیده و می توان گفت به یکی از آثار باستانی آبادان تبدیل شده است. به طوری که طبق اعلام مسئولان فوتبال آبادان احتمال ثبت این پروژه به عنوان طولانی ترین پروژه ناتمام جهان در کتاب رکوردهای گینس وجود دارد!انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۵۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است

دلشاد شهاب، سخنگوی ریاست اقلیم کردستان جزئیات سفر نچیروان بارزانی، رئیس این اقلیم به تهران را اعلام کرد و گفت که بارزانی می‌خواهد تاکید کند که اقلیم کردستان تهدیدی برای منافع همسایگانش نخواهد بود.

براساس گزارس رووداو، شهاب گفت: رئیس اقلیم کردستان معتقد است که استراتژی اقلیم در برخورد با کشور‌های همسایه این است که عامل ثباتی برای منطقه باشد.

او افزود: روابط تاریخی اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران را به هم پیوند داده است. ایران در روز‌های مبارزه با دیکتاتوری (صدام) پناهگاه هزاران پناهنده عراقی و کرد و سنگر عراقی‌ها و اقلیم کردستان تا سقوط رژیم دیکتاتوری بود.

سخنگوی ریاست‌جمهوری اقلیم کردستان خاطرنشان کرد: از ابتدای آزادسازی اقلیم کردستان، روابط دوستانه مبتنی بر احترام با ایران وجود داشته است، روابطی که منافع دو طرف را حفظ کرده است منطقه می‌خواهد به دوستانمان اطمینان دهد که اقلیم کردستان این موقعیت را به عنوان عامل ثبات حفظ خواهد کرد و به تهدیدی برای منافع همسایگان ما تبدیل نخواهد شد.

دلشاد شهاب در خصوص روابط تهران و اربیل گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ما کشور مهمی است و مرز‌های وسیع و طولانی، و روابط اقتصادی و تجاری قوی و دائمی داریم.

این مقام اقلیم کردستان افزود: ایران یک نیروی تاثیرگذار در منطقه است و در عراق و منطقه نیز نفوذ دارد و در همه شرایط سخت اولین تماس با جمهوری اسلامی ایران بوده است.

شهاب در پاسخ به سوالی درباره سرد شدن روابط ایران و اقلیم کردستان از دو سال پیش، گفت: همسایگی و روابط در این منطقه ما دچار فراز و نشیب می‌شود. ما می‌خواهیم از طریق این دیدار پیام اطمینان را ارسال کنیم که منافع مشترک بین ما آنقدر زیاد است که سردی روابط ما آن را تیره و تار کند.

گفتنی است رئیس اقلیم کردستان  روز گذشته با هیئتی متشکل از دو معاون خود، وزیر داخلی اقلیم کردستان، رئیس دفتر ریاست اقلیم و تعدادی از مقامات اقلیم کردستان وارد تهران شد.

 رئیس اقلیم کردستان امروز دوشنبه با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب، ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مترجم: مینا عظیمی

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • خیبر خرم‌آباد در ورزشگاه " لر آرنا " میزبان حریفان خواهد بود
  • رای تاریخی در فوتبال ایران/ برگزاری بازی فصل آینده پرسپولیس و سپاهان فقط با حضور تماشاگران خانم
  • ورزشگاه تیم جدید لیگ برتر ایران ؛ لُر آره‌نا
  • نام جدید ورزشگاه خیبر خرم آباد؛ «لُر آره‌نا»!
  • ورزشگاه ۱۵ هزار نفری خرم‌آباد در آستانه افتتاح با حضور رئیس‌جمهور
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است